Consum o Consumisme?

Tenim treballs que odiem, per comprar coses que no necessitem, per impressionar a persones a les quals no importem.
Frase que diu Tyler Durden – (BRAD PITT) a la pel·lícula “Fight Club” que, si més no, dona per pensar-hi un parell de minuts.

Segons el professor Gerard Molero de l universitat Eserp Business School de Barcelona, el 90% de les nostres compres són de caràcter impulsiu i segons un estudi realitzat per experts, al mon occidental gastem el 55% dels nostres diners en compres de caràcter impulsiu.foto

Vivim en una societat consumista, no deconsum. Parlem de consumisme, quan es compra per impuls, no per necessitat. Comprem en funció del que ens autoconvencem o ens autoconvencen que el que comprem, ens fa falta, ens farà la vida més fàcil o ens farà més feliços.
Ens trobem en un món on ens bombardegen de publicitat i màrqueting a totes hores. Per la tele, a la radio, al carrer, als aparadors… És impossible no rebre estímuls publicitaris d’algun producte o servei.
Realment, controlem les nostres compres? Som conscients de fins on ens manipulen? Quan comprem per necessitat, i quant per caprici?
Crec que són preguntes que tots ens hauríem de plantejar.

Vivim una societat on el consum, va directament relacionat amb qui ets. Sense saber-ho, quan comprem, volem expressar qui som, qui volem ser, els nostres pensaments, la nostra forma de ser, ideologia… Volem diferenciar-nos.
Com més car és un producte, menys gent el pot posseir, aquest argument explica la societat de classes.
Tot es redueix a voler diferenciar-nos, a ser mésque els altres.
Hem canviat l’ordre de les nostres necessitats, prioritzem situar-nos per sobre els altres, que el fet de tenir un bon servei mèdic, o que el nostre veí passi gana.

Crec que tots hem de replantejar-nos que és important de debò, establir un criteri més solid i prioritzar en què gastem els diners.

I tu? Saps per que compres?

Asier Cordón, 19 anys, estudiant de Gestió Comercial i Marketing.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s